dijous, 9 d’octubre del 2014

Assumeixo el repte, amb la vostra ajuda

Ahir l’assemblea local d’ICV Sant Just va decidir que jo fos la persona encarregada d’afrontar les properes eleccions municipals al nostre poble, amb el mandat de propiciar un espai ampli que permeti confluir diverses persones que treballen des d’una òptica d’esquerra transformadora.
Volem que el projecte que treballarem de cara al mes de maig esdevingui un veritable espai de reflexió i de debat, on més enllà de consensuar i elaborar propostes concretes per la millora de la vida de les dones i els homes de Sant Just, serveixi per revisar de manera crítica els mecanismes de participació i democràcia i pugui ser un vehicle per contribuir a la regeneració política general.
El desprestigi al que s’ha sotmès la democràcia per part de les persones que se n’han aprofitat i per part de grups poderosos que l’han segrestada, no ens han de fer perdre el nord: tenim la capacitat com a ciutadanes i ciutadans d’organitzar-nos i proposar accions de govern per transformar la nostra realitat.
Des d’ICV volem treballar en aquest sentit, però no volem ni creiem que ho haguem de fer sols. Volem compartir amb vosaltres propostes i reflexions. I ho volem fer de manera honesta i sincera, sense condicions prèvies i disposats a trobar fórmules més o menys imaginatives per caminar plegats, com ja ho estan fent altres municipis. La força de les esquerres rau en la unitat d’acció i posarem tota la nostra capacitat de treball i organitzativa al servei d’aquest projecte.
Aquests anys al govern municipal hem pogut desenvolupar un pacte de govern marcat per la crisi econòmica i les amenaces de reformes legislatives que pretenen limitar la capacitat d’acció dels governs municipals. Però creiem que cal fer més i millor, per la qual cosa necessitem la vostra ajuda i implicació.
Personalment entomo el repte amb molta il·lusió, alhora que amb una mica de vertigen, però ho faig convençut de trobar els camins per dur a terme aquesta proposta, i amb el convenciment i les ganes de comptar amb totes i tots vosaltres, i amb el pòsit de la bona feina feta per totes les meves companyes i companys.
Finalment m’agradaria dedicar unes paraules a en Pere Orriols, que ha decidit deixar d’estar en primera línia després de 8 anys. En Pere ha estat per mi un exemple, una referència d’energia i insistència, de visió a llarg termini, de persistència en les referències bàsiques d’honestedat i servei públic. He tingut la sort de compartir despatx i objectius amb un somniador utòpic alhora que un escèptic analític, un company extraordinari capaç de fer-te les preguntes adequades que t’ajuden a créixer i a definir els projectes. Si no fos per ell no seria aquí fent aquest pas. Gràcies Pere!
Som-hi? Som-hi!