diumenge, 4 de novembre del 2012

El GOVERN DELS MILLORS


El govern dels millors s’ha reunit i ha decidit que no és prioritari impulsar un sistema que permeti una distribució més homogènia de les famílies nouvingudes a les escoles. Enlloc d’això introdueix un nou criteri que dóna més puntuació, als efectes de baremació, a les famílies que siguin ex-alumnes de l’escola. Resultat: més concentració de famílies nouvingudes o amb poc arrelament a les escoles noves i escoles tradicionals copades d’alumnes de famílies “de tota la vida”. Qüestió de prioritats, suposo.

El govern dels millors s’ha reunit i ha decidit rebaixar un 25% aproximadament les despeses de funcionament dels instituts d’educació secundària. L’INS Sant Just acaba de rebre la notícia que en el seu cas serà del 24,2%. Aquestes despeses afecten a partides tan “prescindibles” com neteja, aigua, llum, gas, jardineria, petit manteniment i despeses vàries d’oficina. L’ajuntament no viu precisament períodes d’abundància i bonança econòmica, i prou que hem optat per tenir unes escoles ben mantingudes i en condicions, tot i que això hagi suposat retallar altres partides. Tocarà pagar a les famílies dels centres. Qüestió de prioritats, suposo.

 El govern dels millors s’ha reunit i ha decidit que 90 segons de diferència entre l’entrada de la Diagonal i Molins de Rei són un peatge massa alt per millorar les condicions de l’aire i reduir la quantitat i gravetat d’accidents de trànsit. Qüestió de prioritats, suposo.

El govern dels millors, ha optat per l’eliminació total de l’impost de successions,  i fins i tot el que afectava als trams de renda més alts. Això suposarà un diferencial d’ingressos respecte el 2010 de quasi 600 milions d’euros. En un moment de crisi com aquest potser ens hagués ajudat tenir aquests cèntims a la caixa. Qüestió de prioritats, suposo.

El govern dels millors s’ha reunit i ha decidit retallar les plantilles de la sanitat pública i l’educació, dos pilars fonamentals de l’estat del benestar, que contemplen el seu futur amb incertesa. Mentrestant s’estudia la possibilitat de poder-se deduir de la declaració de renda les aportacions a mútues privades, reduint així els ingressos de la Generalitat. Qüestió de prioritats, suposo.  

I mentrestant els partits que comparteixen amb nosaltres oposició al parlament, llepant-se les ferides, incapaços de plantar cara i de defensar amb dents i ungles un estat del benestar que amb prou feines havíem començat a olorar, encara obsessionats pel resultat de CiU que no els ha permès compartir (amb ells) alguna cadira al govern dels millors. Qüestió de prioritats, suposo.
Article publicat a "El Butlletí de Sant Just " febrer de 2011